OM/ABOUT

JOHN MARTIN BENGTSSON

Sångare m.m.

 

"Med sin unika timbre och kraftfulla röst bjuder den skånske Växjösångaren på en bred repertoar som sträcker sig från den svenska visskatten till musikalernas stora sånger via både Elvis och Sinatras största hits utan att för den sakens skull ge avkall på tolkningarnas kvalitét."

 

Jag började min musikaliska resa redan som 19-åring med att spela rollen som Josef i den första svenska produktionen av Andrew Lloyd Webbers Joseph och the Amazing Technicolor Dreamcoat.

 

Sedan dess har jag medverkat i ett 15-tal musikaler så som HAIR, Evita, Kiss me Kate, La Cage aux Folles, Compagniet, Cabaret, West Side Story, London the Musical och Copacabana.

 

Hösten 2009 uppmärksammades jag i både svensk och dansk media för min tolkning av studentledaren Enjolras i Les Miserables på Det Ny Teater i Köpenhamn. Under vintern 2010 och våren 2011 återvände jag till samma teater där jag spelade huvudrollen Fieyro i Broadwaymusikalen Wicked.

 

Som en av 3 sångare i vokalgruppen Eclipse turnerade jag världen runt i 5 år med vårt Anders Bagge-producerade debutalbum i ryggen.

 

Jag konserterar flitigt över hela Sverige och har deltagit i både TV-och radioprogram vid flera tillfällen. Jag har även lånat ut min röst till några av Disneys figurer.

 

2016-2017 medverkade jag i the Phantom of the Opera på Cirkus, Stockholm. Förutom att vara en del av den fantastiska ensemblen var jag också reserv för både Phantom och Raoul. Vid flera tillfällen fick jag hoppa in som Fantomen, en av mina stora drömroller.

 

2017-2018 Spelade jag rollen Raoul i Phantom of the Opera på Göteborgsoperan.

 

2018-2019 Alternerande Phantom/US Raoul i Phantom of the Opera, Det Ny Teater, Köpenhamn.

Kontakt och bokning/

Contact and booking

JMB Produktioner

entertainer@telia.com